Hanishan Basenjit

tiistai 6. heinäkuuta 2010

WW-näyttelyreissu

Piti kirjoittaa pidempikin romaani aiheesta ja matkan käänteistä, mutta koskapa aika tuntuu olevan koko ajan kortilla ja yksityiskohdat hälvenevät mielestä niin pidetäänpä tämäkin normipostauksen mittaisena :-).

Ruotsin erkkarissa oli tuomarina kasvattaja Jon Curby, joka on todellinen pioneeri basenjimaailmassa. Hän on mm ollut mukana projekteissa tuomassa Afrikan viidakoista uutta verta basenjikantaan ja sellainen henkilö jonka seurueen matkassa ovat ensimmäiset brindlet löydetty tuotavaksi.

Hanishan koirista näyttelyyn osallistui Stanley, joka oli isossa urosten pentuluokassa neljäs ja Tupla, joka ensin oli nuorissa uroksissa toinen ja myöhemmin paras uros kehässä kolmas.
Oli kaiken kaikkiaan todella mukavat muutamat päivä Ruotsissa. Erityisen ilahduttavaa oli kuinka meidät heti ensi-illasta lähtien kutsuttiin muiden luokse pöytään grilli-illassa. Illoissa olikin rempseä tunnelma ja paikalla iso joukko näytteilleasettajia.
Ja oli NIIN ihanaa nähdä Stanleyta, joka on oikein kauniisti käyttäytyvä nuoren miehen alku.

Näyttelystä löytyy kuvia monesta paikasta, mutta tässä pari sivustoa
http://www.basenji.se/basenjispecialenresultat.htm
http://s94.photobucket.com/albums/l102/Jamana_2006/Swedish%20Basenji%20Specialty/
http://picasaweb.google.fi/helimyllynen/2010_06_23
http://www.shahrans.se/Album/Specialen_2010.html

Ruotsista suuntasimme Tanskaan Maailmanvoittajanäyttelyyn, johon olikin ilmoittautunut huimat 98 basenjia. Tuomarina toimi Etelä-Afrikkalainen Martin Croeser. Arvostelu on niin nopeaa, että hidas hämäläinen ei perässä pysynyt ja monet legendaariset koirat joita olisi enemmänkin voinut katsoa sujahtivat silmien edestä niin nopeasti, että kissaa ei ehtinyt sanoa. Eli sikäli hieman huono fiilis jäi näyttelystä, mutta ihan tyytyväisiä olemme Tuplan luokkasijoitukseen (4.) ja, että reissuun lähdimme. Oli mukava tavata ystäviämme erityisesti Tsekeistä ja Saksasta. Näyttelyyn oli ilmoitettu myös Tinnin Teri-tyttö, joka asuu Tsekeissä ja Teri sai laatuarvostelussa erinomaisen, mutta ei sijoittunut luokassa.

Tässä linkkejä ko näyttelyn tulos- ja kuvasivuille
https://www.hundeweb.dk/dkk/public/openIndex?ARTICLE_ID=100&UTID=101001&RAID=0430&GRID=05&SHOW_UPLASSERTE_HUNDER=
http://s94.photobucket.com/albums/l102/Jamana_2006/WW-show%202010/
http://www.shahrans.se/Album/WDS_2010.html


Tupla Ruotsin erkkarissa
(Kuva Heli Myllynen)


Stanley nököttää


Stanleyn inuna nalle-karhu pää.Teri WW-näyttelyssä


Terin ja Terin kauniit rypyt