Hanishan Basenjit

perjantai 15. lokakuuta 2010

Pieni potilas-parka

Tinnillä todettiin keskiviikkona kohtutulehdus ja tänään kohtu leikattiin pois. Vointi on tällä hetkellä erittäin voipunut. Kävely, ne pienet pätkät joita edes yrittää, on hoippuvaa ja kaataa. Kyllä sairas eläin on niin surullinen näky  :-(.

Leikkaus meni muutoin hyvin, mutta taas saatiin todellinen muistutus basenjin herkkyydestä nukutusaineiden suhteen. Tinnihän on koko ikänsä ollut täydellisen terve eikä aiempiin nukutuksiin, lonkkakuvauksen rauhoitusta lukuunottamatta, ole ollut tarvetta, joten ei ollut mitään tietoa kuinka nukutusaineet hänellä vaikuttaisivat.
Muistutin, kuten aina, eläinlääkäriä basenjien herkkyydestä rauhoitteille ja olivat annostelleet lääkettä varovasti. Tinni painaa 10,5kg ja sedaatioaineita oli annettu alle viisikiloisen määriä. Silti hengittäminen oli ollut vaikeaa ja ajoittain respiraattorin varassa. Nukutus oli pakko ollut pitää melko kevyenä.

Nyt kuitenkin ollaan jo onnellisesti kotona ja odotamme aikaa, jolloin tämä päivä on muisto vain. Alla pieni potilas juuri kotiin saapuneena. Säkkituolissa peittojen alla nuokuksissa.